Haku Sivukartta
 

Kurssi Koloveden seudulle!

Koloveden seudun kauniit järvimaisemat, rakennetut veneilyreitit ja palvelevat vierasvenesatamat ovat parasta mitä Saimaa voi veneilijälle tarjota.

Savonlinnan suunnasta pohjoiseen mentäessä tärkein väylien solmukohta on Oravissa. Sieltä voit ottaa suunnan joko pohjoiseen Heinäveden reitille tai itään kohti Enonkoskea ja Savonrantaa.

Heinäveden reitille on luonnonkauniiden maisemien ja lukuisten kanavien lisäksi ominaista tiheä retkisatamaverkosto ja monipuoliset veneilypalvelut. Vieraslaitureita ja palvelusatamia löytyy tasaisin välimatkoin eikä reitin varrelta puutu ravintola- ja majoituspalveluitakaan. Polttoainetta saa Kermasta ja Karviosta. Purjeveneellä liikkuvan on kuitenkin muistettava valita reittinsä aluksen mittojen mukaan. Heinäveden reitillä suurin korkeus alukselle on 9,5 m ja ensimmäinen alikulkukorkeudeltaan 10 m silta sijaitsee heti Joutenveden jälkeen Vaaluvirrassa.
Toinen tällä reitillä huomioonotettava tekijä ovat lukuisat kanavat, joissa sulutus ottaa oman aikansa. Matalimmillaan reitin syväys on 1,8 m. Karvion kanavan jälkeen matkaa voi jatkaa Kallaveden reittiä Kuopion suuntaan tai kääntyä itään ja nousta Varistaipaleen ja Taivallahden kanavien kautta Juojärven ja Rikkaveden rauhalliselle veneilyalueelle. Reitin kautta veneilijä pääsee tutustumaan aivan Juojärven rannalla sijaitsevaan Valamon ortodoksiseen luostariin palveluineen.

Isompien alusten ja purjeveneiden kannalta hyvä vaihtoehto on kääntyä Oravista itään ja seurata Joensuuhun johtavaa syväväylää Enonkoskelle ja Savonrannalle. Reitin varrella on useita viihtyisiä retkisatamia ja kaksi palvelevaa vierasvenesatamaa polttoainejakelupisteineen aivan kuntakeskusten tuntumassa.

Lisätietoja alueen veneilyreiteistä ja -palveluista saat seuraavilta sivuilta:

 

Kermankeidas
 

vene laiturissa
 

 

eu-lippu