Haku Sivukartta
 

Hiihtoladut

Talvella hiihtäjiä Koloveden seudulla hemmotellaan hyvin hoidetulla latuverkostolla, jotka taajamien lähistöllä ovat yleensä myös valaistuja.

Useimpien reittien varrella ja päätepisteissä on kotia tai laavuja, joissa voi lämmitellä nuotiotulen äärellä ja nauttia eväsrepun antimista. Heinävedellä voit valita kirkonkylältä lähtevän Kerman lenkin (17 km) tai luostareita yhdistävän Luostarivaellus® -ladun (17,5 km), josta on yhteyslatu Karvioon. Jäätilanteen niin salliessa avataan latu myös Kermajärven yli Karviosta kirkonkylään. Valaistuja latuja on Valamon luostarin ja Pääskyvuoren hiihtokeskuksen ympäristössä.

Enonkoskella Pirttiniemen latuverkosto ja Ylä-Enonveden jäälatu sijaitsevat aivan kunnan keskustaajaman välittömässä läheisyydessä, joista ensiksi mainittu on valaistu. Talvikaudella Simanalan reitti yhdistetään Ylä-Enonveden jäälatuun, jolloin syntyy reilun 20 km:n hiihtolenkki. Savonrannalla koulukeskuksen alueelta alkaa 12 km:n hiihtoreitti. Lisäksi syksyllä 2003 valmistui uusi latuverkosto, joka yhdistää kirkonkylän ja Lekotin laskettelurinteet jatkuen aina Sönkän kylän koululle saakka.

Latukartat löytyvät kunnan matkailun internet-sivuilta osoitteesta http://www.heinavesi.fi

 

 

 

 

 

 

 

latu luostariin
 

hiihtäjä
 

eu-lippu