Haku Sivukartta
 

Kermajärven virkistyskalastusalue

Kermajärvi on 84 km² suuruinen Heinäveden reitin pääjärvi, jonka vesistä pääosa tulee Karvionkoskien kautta Suvasvedestä.

Maisemaa alueen eteläosassa hallitsee laaja selkävesialue, jota saaristot molemmin puolin ympäröivät. Järvi on säilynyt varsin luonnontilaisena ja suuri osa sen laajasta itäisestä saaristosta on Metsähallituksen omistamaa luonnonsuojelualuetta omine vesialueineen. Tästä länteen sijaitseva laaja, suurimmat selät käsittävä vesialue kuuluu lähes kokonaan jo toistakymmentä vuotta sitten perustetun virkistyskalastusalueen piiriin. Toimintaa pyörittää Kerman virkistyskalastusalue ry. Alue käsittää noin 7000 hehtaarin vesialueen lähes 20 osakaskunnan alueella.

Kermajärvellä on uistelukalastajien keskuudessa laajalle levinnyt maine erinomaisena kalapaikkana. Järven muikkukanta on vuosia ollut hyvä ja se näkyy lohikalojen nopeana kasvuna. Isokokoinen järvitaimen alkaa olla uistelijan saaliskalana varsin yleinen ja järvilohiakin saadaan varsin säännöllisesti. Muita arvostettuja saaliskaloja ovat kuha ja hauki. Järven kalastoa hoidetaan säännöllisesti istutuksia. Pääasiassa istutetaan taimenta ja jonkin verran myös kuhaa.

Uistelijan kannalta parhaat betoniset veneen lasku- ja nostoluiskat löytyvät kirkonkylän läheltä Kermanrannasta sekä Karvion Takunlahdesta. Kermankoskella ja Karvion leirintäalueella on lisäksi soraluiskat. Polttoainejakelu toimii Kermankoskella ja Karviossa.

Lisätiedot ja luvanmyynti:
Alueen kartta, säännöt ja luvanmyynti verkossa osoitteessa http://www.kalakortti.com
Heinäveden matkailutoimistosta puh. (017) 5781 273
Loma-Karvio Oy puh. (017) 563 603
Kermankeidas puh. (017) 566 191

 

uisteluvene
 

kalansaalis
 

eu-lippu